NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK

2019 2018 2017 2016 2015 2014
KÖZEL 3 ÉVTIZEDE A KÉZMŰVESSÉGÉRT
Köszöntjük honlapunk Kedves Látogatóit! Itt számos, a népi kézművességgel kapcsolatos aktuális információt nyújtunk, melyek mindazoknak hasznosak lehetnek, akik a természetes anyagokból készített míves tárgyakat, azok készítésének módját, a mestereket szeretnék megismerni. Bízunk abban, hogy az alkotók, a szakemberek, az iskolák diákjai, pedagógusai, a szakkörök - és mindazok, akiknek fontosak a magyar tárgyi kultúra értékei, - élményekre, információkra találnak a honlapunkon. Köszönettel fogadjuk támogatását, adója 1%-nak felajánlását. A Kézműves Alapítvány adószáma: 19122490-1-09
TOVÁBB ⇨
2019 november 15. péntek
XIII. ORSZÁGOS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT
A pályázattal a Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza - együttműködve a Kézműves Alapítvánnyal - a népművészeti hagyományok tovább éltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése érdekében lehetőséget kíván teremteni a Magyarországon és az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, a hagyományos kézműves tevékenységekkel foglalkozó fiataloknak a bemutatkozásra, megmérettetésre, illetve hagyományápoló tevékenységük továbbfejlesztésére.
TOVÁBB ⇨
2019 február 17. vasárnap
KÉZMŰVES ÉRTÉKEK BEMUTATÓJA
A Sárándi Közösségi Házban kiállítást rendeznek a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület alkotóinak munkáiból. A február 17-én, vasárnap 17 órakor kezdődő megnyitón Dézsi András, a község polgármestere köszönti a résztvevőket. A kiállítást Hubert Erzsébet, a HBMNE elnöke nyitja meg. Közreműködik a messze földön híres Sárándi Férfi Dalárda.
A kiállítás március 1-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.
TOVÁBB ⇨
2019 január 21. hétfő
A TOROCKÓI HÍMZÉSEK
A „Hímezzünk közösen!” című sorozat - mely egyben a  DMK hímző szakköreinek szakmai találkozója - következő programja 2019. január 21-én 14.00 órától lesz a Józsai Közösségi Házban. A téma ez alkalommal: a torockói hímzések.
TOVÁBB ⇨
2019 január 21. hétfő
HÍMZETT TEXTILEK - KIÁLLÍTÁS
A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódva rendeztek kiállítást január 21-én 17 órától a Józsai Díszítőművészeti Szakkör tagjainak munkáiból a Józsai Közösségi Házban. A kiállítás megnyitó résztvevőit Szabó Judit, a Józsai Mesepont munkatársa köszöntötte.
 A programon közreműködött a Hajdúsági Népzenei Együttes. A kiállított hímzett textileket a szakkör vezetője, Bátoriné Gém Eszter mutatta be a jelenlévőknek. A kiállítás február 28-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.
TOVÁBB ⇨
2019 január 18. péntek
„SZÜLETÉSTŐL AZ ELMÚLÁSIG” - kiállítás
Nagy Sándor fafaragó népi iparművész életmű kiállítását rendezték meg a DMK Tímárházában, melynek megnyitóját január 18-án 17 órától tartották. A megjelenteket Dr. Mazsu János, Debrecen Önkormányzata Kulturális Bizottságának elnöke köszöntötte.
A kiállítást Dr. V. Szatmári Ibolya néprajzkutató nyitotta meg. Közreműködtek a Hajdú Táncegyüttes táncosai.
 
TOVÁBB ⇨

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM