PÁLYÁZATOK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 július 31. csütörtök
AZ EURÓPAI DESIGN GYÖKEREI R.E.D. project Felhívás nemzetközi kiállításon és művészeti versenyen való részvételre
A kiírásra olyan művészeti alkotásokat várnak a kortárs formatervezés és iparművészet területéről, amelyek valamely európai ország hagyományos kézművességének vagy népművészetének az elemeiből merítenek, vagy annak technikáival készülnek, ötvözve a modern formavilágot a hagyományos elemekkel.
Az utazó kiállítás anyagát, nyílt jelentkezés alapján, egy 7 főből álló nemzetközi művészeti bizottság választja majd ki. A munkák kiválasztásának szempontjai: kreativitás, innováció, a tradicionális technikák és népművészeti formák újszerű felhasználása. A munkák elkészítési technikájában nincs megkötés: pl. ipari formatervezés, fotó, videó installáció, animáció, építészet, alkalmazott grafika, kerámia, textil- és ruha, fémművesség, stb.
A három legjobb munka díjazásban részesül: I. hely: 600 €, II. hely: 300 €, III. hely: 150 € (bruttó összeg).
A részvétel feltételei: a kiállításra 35 év alatti európai művészek küldhetik be pályamunkáikat a jelentkezési lap kitöltésével. A beküldött munkák nem lehetnek 2 évnél régebbiek.
A munkák méret korlátozása: maximum 1x1x1 méter. A pályázaton csoportok is részt vehetnek. Egy személy/csoport csak egy munkával pályázhat.
A jelentkezés menete: a kitöltött jelentkezési lapot és 4-5 fotót a műalkotásról kell elküldeni az info@laterna.hu címre 2014. július 31-ig. A szervezők legkésőbb augusztus 31-ig visszajeleznek a pályázóknak a művészeti bizottság döntéséről, hogy meghívták-e az alkotást a kiállításra. Pozitív elbírálás esetén a műalkotások szállításával, illetve a további részletekkel keresni fogjuk az alkotókat.
Az utazó kiállítás helyszínei: Budapest (Magyarország), Ljubljana (Szlovénia), Prága (Csehország), Lodz (Lengyelország), Campobasso (Olaszország).
A helyi kiállítások helyszínei: Bukarest (Románia), Tirana (Albánia)
Szervezők: Laterna Magica (HU), Eurelations (IT), Art Kontakt (AL), Design Supermarket (CZ), Społeczna Akademia Nauk (PL), National Network of Romanian Museums (RO), Art Tecaji (SI)
Jelentkezési határidő: 2014. július 31.
A kitöltött jelentkezési lapot és a fotókat a következő e-mail címre küldjék: info@laterna.hu
További információk:
www.redproject.eu
www.facebook.com/euprojectred
A jelentkezési lap letöltése
 A projekt az Európai Unió Kultúra programjának támogatásával valósul meg.

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM