PÁLYÁZATOK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 március 27. péntek
XIII. ALFÖLDI FAZEKAS TRIENNÁLÉ - pályázat
A Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, Karcag Város Önkormányzata és a Déryné Kulturális, Turisztikai Sport Központ és Könyvtár meghirdeti a XIII. ALFÖLDI FAZEKAS TRIENNÁLÉT

A pályázat célja: népi fazekasság hagyományainak ápolása, a nagy múltú fazekas központok tárgyi művészetének megőrzése, továbbfejlesztése, mai lakáskultúrába történő beillesztése.
A pályázat témája: ünnepeink edényei
Pályázati feltételek:
A pályázat nyilvános, melyen részt vehet minden fazekas, mely a célkitűzést elfogadja.
Pályázni csak olyan új alkotásokkal lehet, amelyek más országos szakági pályázatokon vagy zsűri előtt még nem szerepeltek.
A pályázathoz az egyéb zsűriken használatos zsűri adatlapot, pályázati adatlapot és a csekk igazolószelvényét a Hagyományok Háza (Hagyományok Háza, Népi Iparművészeti Osztály, 1011 Szilágyi Dezső tér 6.), valamint másolatban zárt borítékban a Györffy István Nagykun Múzeum címére (5300 Karcag, Kálvin u. 4.) kell elküldeni. Mindkét borítékon kérjük feltüntetni: XIII. Alföldi Fazekas Triennálé pályázat.
A pályázatot a Bíráló Bizottság értékeli, és az arra alkalmas tárgyaknak zsűri számot ad. A zsűri díj tárgyanként 1 500 Ft. A zsűri díjat előre csekken kell befizetni. (A csekk, a zsűri adatlap és a pályázati adatlap beszerezhető a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályán, a Györffy István Nagykun Múzeumban, valamint a zsűri adatlap a Hagyományok Háza honlapjáról letölthető. A tárgyakat a zsűri adatlapo(ko)n feltüntetett sorrendben kell besorszámozni, és szignó hiányában kérjük feltüntetni az alkotó nevét.
Az alkotások beadási határideje, helye: 2015. március 27. Déryné Kulturális, Turisztikai Sport Központ és Könyvtár - Ifjúsági Ház, 5300 Karcag, Püspökladányi u. 11.

A pályaművek szállításáról a pályázók gondoskodnak. (Kivéve a budapesti kiállításon szereplő tárgyak Budapestre történő szállítását.) Az elutasított tárgyakat 2015. április 17. után el lehet szállítani Karcagról előre egyeztetett időpontban.
A zsűri által kiválasztott alkotásokból a pályázatot meghirdető szervek kiállítást rendeznek Karcagon és Budapesten.
A kiállítás megnyitója 2015. május 15-én, pénteken, Karcagon, a Déryné Kulturális, Turisztikai Sport Központ és Könyvtár épületében (5300 Karcag, Dózsa György út 5-7.) lesz. A pályázat eredményhirdetésére a kiállítás megnyitásakor kerül sor.
Ezt követően 2015. december 10-től Budapesten, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban (1011 Budapest, Fő utca 6.) nyílik kiállítás a pályázat anyagából, és az alkotásokat a kiállítás bontása után, előreláthatólag 2016. februárjában is innen lehet majd elszállítani.
2015. május 15-én, szombaton a kiállítás megnyitását követően Fazekas Konferenciát szervezünk az Ifjúsági Házban (5300 Karcag, Püspökladányi út 11.), ahova minden fazekast hívunk és várunk!
 
A XIII. ALFÖLDI FAZEKAS TRIENNÁLÉ TÁMOGATÓI:
Hagyományok Háza
Nemzeti Kulturális Alapprogram Közművelődési és Népművészeti Kollégiuma
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Karcag Város Önkormányzata
Déryné Kulturális, Turisztikai Sport Központ és Könyvtár
Györffy István Nagykun Múzeum Karcag
 
 TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
 
Pölös Andrea
néprajzos-muzeológus-fazekas
Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya
1011 Budapest, Szilágyi Dezső tér 6.
(+ 36 1) 201 8734, (+36 20) 313 0095
polos.andrea@hagyomanyokhaza.hu
a_polos@freemail.hu
 
Szepesi Tibor
mb. igazgató
Déryné Kulturális, Turisztikai Sport Központ és Könyvtár,
5300 Karcag, Dózsa György út 5-7.
(+36 30) 572 0000
szepikarcag@gmail.com
 
Dr. Nagy Molnár Miklós
néprajzos-igazgató
Györffy István Nagykun Múzeum
5300 Karcag, Kálvin u. 4.
(+36 59) 503 164, (+36 59) 312 087, (+36 30) 229 2258
www.karcagimuzeum.hu
karcagimuzeum@gmail.com


forrás: www.hagyomanyokhaza.hu

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM