PÁLYÁZATOK

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 július 26. szombat
I. ORSZÁGOS FÉMMŰVES NÉPI IPARMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT
 2014. július 26-án,a Vésén megrendezendő Országos Kovácstalálkozó és Verseny keretében pályázatot hirdetünk kovácsok, rézművesek, ötvösök, kés- és fegyverművesek és más fémes szakmák kézművesei számára.
Várjuk mindazon kézművesek jelentkezését, akik fémes mesterségüket művészi fokon művelik. Pályázni 1–5 db, saját tervezésű és kivitelezésű alkotással lehet, szabadon választott témával és műfajban, vegyes technikával és többféle anyag kombinációjával is. A pályázatra beadott műveket népi iparművészeti zsűri bírálja el, és az I., II., III. díj odaítélése mellett a megfelelőnek elismert munkákat népi iparművészeti zsűri számokkal hitelesíti.
 A jelentkezésnek tartalmaznia kell a pályázó nevét, címét, elérhetőségeit, a pályázatra szánt munkák számát, megnevezését, méretét, jellemző anyagát, technikáját.
A pályázati és zsűrizésre szánt anyagokat 2014. július 15-től 2014. július 26-án 10 óráig, az Országos Kovácstalálkozó megnyitásáig kell a Vései Polgármesteri Hivatalba eljuttatni, vagy július 26-án, a találkozó helyszínén a vései falumúzeumban átadni.
 A pályázat és a népi iparművészeti zsűri bírálati eredményének hirdetésére, illetve a díjak ünnepélyes átadására az Országos Kovácstalálkozó zárásakor, 2014. július 26-án 19 órakor kerül sor.
A díjazott és a legjobbnak ítélt munkákat kiállítjuk 2014. augusztus 16–20. között a budavári Mesterségek Ünnepén, ahol az idei kiemelt téma a fémművesség, valamint egy később meghatározandó időpontban bemutatjuk a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban.
Tisztelt fémműves kollégák!
Szakmai fórumokon sokszor felvetett kívánság volt, hogy a fémműves szakágnak is legyen országos pályázata, valamint legyen alkalom szakági zsűriztetésre, ahol a szakmai hozzáértés a lehető legmagasabb szinten biztosított. A most meghirdetett pályázat ezeket a kívánságokat hivatott kielégíteni. Bízunk benne, hogy sokan fognak élni a lehetőséggel!
Találkozzunk 2014. július 26-án Vésén, az Országos Kovácstalálkozón!
Hagyományok Háza
Vése Község Önkormányzata
Magyarországi Kovácsmíves Céh
A képen: Vajda László tiszaeszlári kovácsmester munkája látható fotó: fotó: Csáki Szilárd
forrás: www.hagyomanyokhaza.hu
További információ: Takáts Zoltán (+36) 20 347 8837

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM