NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 január 10. szombat
DEBRECENI DALIDÓ - farsangnyitó családi nap
Vízkereszt utáni első szombaton rendezték meg a farsangnyitó vígasságot a Kölcsey Központban. Az immár hagyományosnak tekinthető rendezvényen ebben az évben is a kézműveseké volt a főszerep. Színes forgatag, jó hangulat várta az idelátogatókat, akiket vásári kikiáltó vezetett be a látnivalókhoz.
Debreceni és környékbeli népi kézművesek, népi iparművészek: Buka Csabáné csipkekészítő, Herpácsiné Mester Marianna szalmafonó, Hutkai László bőrműves, Kiss Mihály szappanfőző, Lugossy György fazekas, Molnár Tiborné hímző, Radics László és Radics Zoltán mézeskalácsosok, Sarkadi Gyuláné gyöngyékszer készítő, Tóth József szíjgyártó és további számos kézműves, köztük Bíró Nándor faműves, Boján Imre riselő, a Katica foltvarró műhely, Őszné Dr. Mester Krisztina nemezkészítő, Kapócs Éva, Vágó Györgyné kézművesek mutatták be portékáikat és adtak betekintést tevékenységük munkafolyamataiba.
A gyerekek kézműves foglalkozásokon próbálhatták ki ügyességüket.
Ahogy a korábbiakban ez alkalommal is különlegességekkel vett részt a rendezvényen a város nyolc szakképző, illetve művészeti középiskolája: a Beregszászi, a Brassai, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari, a Könnyűipari, a Mechwart, a Povolny, a  Medgyessy Ferenc Gimnázium és a Kós Károly Művészeti Szakközépiskola.
A bejáratnál izzott a vas, mellyel Molnár Péter és Szekeres Antal kovácsmesterek kovácsolták össze a szerelmes párokat, bent a körfolyosón a Langaléta Garabonciások vásári komédiával szórakoztatták a közönséget, a Baltazár Dezső téren pedig farsangi étkeket kóstolhattak az ideérkezők.
A gyerekek 16 órától a Bálteremben a MárkusZínház Az égigérő fa - Benedek Elek nyomán -  című meseelőadásán vehettek részt. 18 órától a Nagyteremben a Sebő-együttes „Lassú tűzzel guruló Nap” című koncertjével zárult a III. Debreceni Farsangi Dalidó.
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM