NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 január 14. kedd
30 ÉVES A HOMOKKERTI DÍSZÍTŐMŰVÉSZETI KÖR
A jubileum alkalmából rendeztek kiállítást és bensőséges ünnepséget a DMK Homokkerti Közösségi Házában. A kiállítást Bujdosó Sándorné Gránátalma-díjas népi iparművész nyitotta meg. A Kézműves Alapítvány képviseletében Dr. Tar Károlyné köszöntötte és méltatta a hagyományőrzésben és átörökítésben élenjáró közösséget és vezetőjét, Tarsoly Andorné népi iparművészt. A kuratórium titkárával, Dr. Vajda Máriával együtt Elismerő Oklevél és virág mellett további új alkotások létrehozásához támogatást nyújtottak át a kör vezetőjének Köszöntötték a jubiláló közösséget a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület és a Debreceni Művelődési Központ, valamint a megye hímző köreinek jelen lévő vezetői, képviselői is. Hangulatos műsorral kedveskedtek a nagyszámú közönségnek a Debreceni Népi Együttes táncosai. Sütő Brigitta pedig köszöntő versátköltésével derítette vígságra a jelenlévőket.                                                   
A 1983-ban alakult alkotókört 2000-ig Róth Ferencné vezette, akiről szeretettel és megbecsüléssel emlékezett meg a mai közösség. 2000-től Tarsoly Andorné népi iparművész irányításával végzi hagyományátörökítő, értékteremtő munkáját a Homokkerti Díszítőművészeti Kör, melynek tagjai számos országos és helyi kiállításon, pályázaton sikeresen szerepeltek az elmúlt években.
Kedves színfoltja volt az ünnepi eseménynek az, amikor a közösség minden tagjának kis hímzett ajándékot nyújtott át a kör vezetője a 30 éves jubileum emlékére.
A kiállítás, mely 2014. január 31-ig tekinthető meg hétköznapokon 12-19 óráig a Homokkert Közösségi Házban, átfogó képet ad az alkotó közösség színes, változatos és míves munkájáról. A látogató szinte valamennyi tájegységünk hímzéskultúrájával találkozhat itt.  A tájékozódáshoz, az ismeretek gyarapításához segítséget adnak a szakszerű feliratok és a jelen lévő szakköri tagok. 
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM