NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 november 15. szombat
FAZEKAS LAJOS NÉPI IPARMŰVÉSZ, A NÉPMŰVÉSZET MESTERE KIÁLLÍTÁSA
A nádudvari Ady Endre Művelődési Központban több száz tisztelője körében nyitotta meg a  70 éves Fazekas Lajos fazekas mester életmű kiállítását november 15-én 17 órakor Báder Miklósné, a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet elnöke. Ez alkalomból a mesternek - elismerve a több mint 50 éves alkotómunkáját, létrehozott értékeit - a Kézműves Alapítvány Nívódíját adta át az alapítvány képviseletében Hunyadi Sándor, Dr. Tar Károlyné és Dr. Vajda Mária.
A „Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője" Alapítvány kuratóriuma, a város önkormányzata és az Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtár által szervezett meghitt és tiszteletteljes ünnepen Fazekas Lajos fazekas mestert, a város díszpolgárát köszöntötte Beke Imre, Nádudvar polgármestere, a Magyar Művészeti Akadémia képviseletében (verssel és zenével is) Galánfi András a Népművészet Mestere és Kobzos Kiss Tamás Kossuth-díjas akadémikus, a Kézműves Alapítvány, a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola tanulói és számos tisztelője.
Az intézmény zsúfolásig megtelt színháztermében tartott kiállítás megnyitón és ünnepen az ország legtávolabbi településeiről (az Őrségből, Zala megyéből, a Dunántúlról és a Tiszántúlról egyaránt) jelen voltak a fiatal és idősebb fazekas generációk tagjai és a mestert  tisztelő szakemberek, különböző szervezetek képviselői és nem utolsó sorban a családtagok, a város polgárai, köztük a 90 éves Szabó István, a Nádudvart felvirágoztató egykori Vörös Csillag TSz elnöke, aki évtizedeken át nagy pártfogója, segítője volt a nádudvari fazekasoknak is. 
Az alábbiakban néhány fotón keresztül betekintést nyújtunk a kiállításra és az ünnepség szép pillanataiba. 
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM