NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 november 5. szerda
„A NAP ADTA TÖRVÉNY ALAKZATAI” - kiállítás
A DMK-ban 30 éve működő tűzzománc szakkör jubileumi kiállítását Molnár V. József gyermek - és néplélek kutató nyitotta meg a Belvárosi Galériában. A kiállítás átfogó képet ad a három évtizede folyamatosan Bobonkáné Papp Antónia  vezetésével működő Tájoló tűzzománc szakkörben folyó szerves szemléletű vizuális nevelés eredményeiről.
A szakkör tagjai - általános, közép és felsőfokú oktatási intézmények diákjai, valamint a művészetet és alkotást kedvelő felnőttek - hetente tartják foglalkozásaikat az Újkerti közösségi Ház zománcműhelyében.A tervező, anyagformáló, eszközhasználó tevékenységük nemcsak a kézügyességet fejleszti, hanem kialakítja a képességet a gondolatok, érzések vizuális eszközökkel való megjelenítésére is.Értelmezik és saját vizuális nyelvükön újrafogalmazzák a magyar mondák és népmesék világát, tárgyi népművészetünk motívumait. Alkotómunkájuk, egymásra figyelő, példaértékű közösségi életük az elmúlt évtizedekben  elnyerte a szülők, a szakemberek, illetve a fiatalok elismerését.

A Kézműves Alapítvány a Tájoló tűzzománc szakkört a több évtizeden át folyamatosan létrehozott értékekért, a szerves műveltség szemléletének elterjesztéséért, a népművészet képírás-nyelvének megismertetéséért és a jubileum alkalmából bemutatott magas színvonalú, egyedi élményt nyújtó kiállításáért a Kézműves Alapítvány Nívódíja elismerésben részesítette.”
Az alapítvány az Elismerő Oklevélen és a tárgyjutalmon kívül anyagi támogatást nyújtott a szakkör további munkájához és virágcsokorral köszönte meg a szakkör vezetőjének, Bobonkáné Papp Antóniának a megszakítások nélküli, három évtizedes kimagasló szakmai, pedagógiai munkáját, emberi példaadását.
A díjat az alapítvány kuratóriuma képviseletében, Hunyadi Sándor és dr. Tar Károlyné adta át a szakkör vezetőjének.
A december 15-ig látogatható kiállításon közel száz jelenlegi és korábbi szakköri tag mintegy 300 alkotása tekinthető meg.

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM