NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 augusztus 11. hétfő
JEGYKENDŐ ÉS ZSEBKENDŐ KIÁLLÍTÁS
Kabán a Mácsai Sándor Művelődési Házban látható kiállítás egy nagyszabású hagyományőrző program része. A település évente más-más hagyományt elevenít fel és mutat be a kisváros lakóinak és az odaérkező túristáknak, érdeklődőknak. Ahogy a művelődési ház vezetője, Vágó Emese elmondta, ebben az évben a lakodalmas szokások kerültek a rendezvénysorozat középpontjába. A Világraszóló Kabai Lakodalom elnevezésű programsorozat augusztus 9-16-ig tart, melyben sok más mellett szerepel "Menyasszony, vőlegény  utcatárlat""Esküvői viseletek és ajándékok kiállítása" a Gonda Ferenc Városi Könyvtárban, "Lakodalmi hívogató vőfélyekkel", "Csigacsinálás", "Csigataposás", zenés, táncos estek, lakodalmas műsorok, "Kelengyevitel", a "Világra szóló lakodalom" és a hozzá kapcsolódó lakodalmi ételek, sütemények a kabai háziasszonyok sütőjéből.
Jegykendő és zsebkendő kiállításon Molnár Tiborné gyűjteményéből és a kabai hímzőkör tagjainak munkáiból, több, mint 250db zsebkendő, illetve jegykendő, továbbá régi és a közelmúltban készült kötények tekinthetők meg. A kiállítást Molnár Tiborné hímző népi iparművész, a Kabai Hímzőkör vezetője rendhagyó módon nyitotta meg. Ez alkalommal a jelenlévők is bekapcsolódhattak a régi szokások megidézésével. A megnyitó kellemes hangulatát tovább fokozták a közreműködő Szélrózsa Néptáncegyüttes táncosai.

E kiállítással egyidőben megtekinthetők még két kabai alkotó munkái is a művelődési házban: Lukács Zsolt bőrműves és Szabó Sándor fafaragó, ostorkészítő míves munkáit mindenképpen érdemes megnézni.

A rendezvénysorozatról további részletes információ:
http://művhaz.kaba.hu  vagy www.kaba.hu vagy www.bsve.hu
e-mail:vagoemese1@gmail.com vagy inform.kaba@macsaismuvhaz.axelero.net
tel.: +36-30-356-5581 vagy +36-20-295-8115
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM