NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2021 szeptember 24. péntek
50 ÉVES A KOMÁDI FEKETE ERZSÉBET HÍMZŐ KÖR
A Fekete Erzsébet Hímző Kör Országos Hímzőpályázattal és kiállítással, egész napos színvonalas szakmai programmal és szakköri kiállítással ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. A kiállítást Beszprémy Katalin nyitotta meg szeptember 24-én a komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtárban. A Hímző Körnek a jubileumi évforduló és ünnepi kiállítás alkalmából értékteremtő, hagyományátörökítő tevékenységéért A Kézműves Alapítvány Nívódíja elismerést adományoztunk, melyet Magyar Zita, az alapítvány kuratóriumának elnöke adott át. Az országos pályázaton résztvevő Kovács Ildikó a Kézműves Alapítvány Különdíjában részesült komádi mintával, bőrre hímzett, szép kidolgozású, ötletes használati tárgyaiért és ékszereiért.
 
„…Az elmúlt öt évtized eredményei, Fekete Erzsébet emlékezete és a komádi hímzés országos hírűvé válása egyaránt a nap jelentős témái közé tartoztak. A komádi hímzés "Bihar kincse", valamint a megyei értéktárnak is becses darabja. Mindenek előtt pedig a helyi közösség egyik legfontosabb identitáserősítő értéke, akik folyamatosan fáradoznak a komádi hímzés hagyományának megtartásán….” (Kolozsvári István, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke)
 
A rendeszvény szervezője volt: a Bihari Népművészeti Egyesület, a Hagyományok Háza, Komádi Város Önkormányzata, a komádi Közösségi Ház és Városi Könyvtár valamint a Fekete Erzsébet Hímző Kör.
A kiállítás október 15-ig látogatható.
A rendezvényről készült fotók itt tekinthetők meg: (3) Bihari Népművészeti Egyesület | Facebook
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM