NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2021 augusztus 27. péntek
A NÉPMŰVÉSZET MESTERE DÍJBAN RÉSZESÜLT HUTKAI LÁSZLÓ BŐRMŰVES NÉPI IPARMŰVÉSZ
Augusztus 27-én vette át Hutkai László – a népművészet területén Kossuth díjnak számító – rangos elismerést, a Népművészet Mestere kitüntetést. A Kézműves Alapítvány kuratóriuma szeretettel gratulál a Mesternek és hosszú, boldog, tevékeny életet, alkotókedvet kívánunk. (Foto: Kovács Attila)

Hutkai László rendkívül sokoldalú, kreatív, mesterségét magas színvonalon művelő alkotó és évtizedek óta hiteles, elismert tanítója a népi kézművességnek. A hagyományos formák és díszítési módok felhasználásával készíti a mai kor emberének is tetsző, jól használható, igényesen kivitelezett bőrtárgyait.
Élethivatásának tekinti a kézműves hagyományok átörökítését mind az óvodás, az általános és középiskolás korúak, mind a felnőttek, pedagógusok körében. Ezt bizonyítják évtizedek óta folyamatosan az általa tartott és vezetett iskolai és felnőttképzések, a legkülönbözőbb kézműves foglalkozások, szakkörök és alkotó táborok. Rendkívüli energiájával, odaadásával, magas szintű elméleti és gyakorlati tudásával eddigi élete során nagy megbecsülést vívott ki magának országszerte és a határainkon túl is több ezer tanítványa körében.
A kézművességnek alig van olyan területe, melyet ne tudna művelni, bemutatni másoknak. Különleges képessége és erénye a bőrműves mestersége, az igényesen kivitelezett bőrtárgyai mellett, a magyar tárgyi kultúra hagyományainak hiteles, élményekkel történő átadása a fiatal nemzedékek számára.   
Hutkai László a szó nemes és valóságos értelmében MESTER, aki évtizedeken át kiemelkedő tevékenységet végzett a tárgyalkotó népi kézművesség átörökítése területén.
 
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM