NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2021 július 8. csütörtök
XX. FAZEKAS NAPOK MAGYARSZOMBATFÁN
Idén 20. alkalommal rendezték meg a Fazekas Napokat 2021. július 8-11. között Magyarszombatfán. Az idei jubileumi rendezvény 4 napos programot kínált. Míg az első kettő (csütörtök-péntek) a szakmai résztvevőknek szólt, addig a szombat-vasárnap a nagyközönség számára nyitott vásári nap volt, szakmai és kulturális bemutatókkal teletűzdelve. Minden eddiginél több fazekas, több mint 40-en vettek részt a találkozón, a programokon a nagyszámú érdeklődőn kívül. 
V. Németh Zsolt miniszteri biztos a facebook bejegyzésében így értékelte a rendezvényt:
„Évtizedes munka gyümölcseként megújult úton, megújult környezetben érkezhettek hozzám hasonlóan a látogatók a 20. Nemzetközi Fazekas Napok és Vásár rendezvényhelyszínére, Magyarszombatfára. Itt a helyi fazekasok és értékőrzők jóvoltából a 700 éves hagyomány még a generációkon átívelő életforma napjainkba illeszthető szerves részét képezi. Köszönet a fazekasmesterség továbbvivőinek, a falu elkötelezett lakosainak, a szervezőknek értékválasztásukért, a színvonalas rendezvény megszervezéséért!”

A Kézműves Alapítvány is szeretettel gratulál a település polgármesterének Albert Attilának, aki maga is kiváló fazekas mester és éltetője ennek a sok élményt nyújtó programnak.
Kívánjuk, hogy ez a maga nemében országosan is kiemelkedő színvonalú,  hagyományátörökítő, a fazekas hagyományt ünneplő rendezvény éljen sokáig!

Forrás és további információ: Fazekas napok Magyarszombatfán | Facebook
 
 
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM