NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2021 június 11. péntek
„KITESSZÜK A SZŰRÉT…” - IX. ORSZÁGOS SZŰR-, SZŰRRÉTÉT-, NEMEZKÉSZÍTŐ ÉS SZŰCSHÍMZÉS PÁLYÁZAT
Minden eddiginél többen neveztek a „Kitesszük a szűrét…” című IX. Országos szűr-, szűrrétét-nemezkészítő és szűcshímzés pályázatra, amelynek eredményhirdetését és kiállítását  Berettyóújfaluban, a Nadányi Zoltán Művelődési Házban tartották. A kétévente megrendezett hagyományőrző eseményt a Bihari Népművészeti Egyesület, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége közösen szervezi. Kolozsvári István, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke elmondta, hogy kis Magyarország két megyéjét kivéve valamennyi megyéből érkeztek alkotások, sőt még az országhatáron túlról is  érkeztek pályamunkák.
Dr. V. Szatmári Ibolya, a zsűri elnökétől tudhatta meg a kiállításmegnyitón résztvevő népes közönség, hogy  39 településről 44 egyéni és 19 alkotói csoport 362 munkadarabját küldte be a zsűrizésre.
A Kézműves Alapítvány ezévben is díjazott a kiválóan teljesítők közül két alkotót:
Harsányi Edit   (Hagyományos kategória) A KÉZMŰVES ALAPÍTVÁNY NÍVÓDÍJA elismerésben részesült a hajdúböszörményi szűr mintáinak tovább éltetésért.
Kovács Ildikó (Modern kategória) A KÉZMŰVES ALAPÍTVÁNY KÜLÖNDÍJÁT kapta a bőrhímzések esztétikus, követendő megvalósításáért.
Az alapítvány díjait Magyar Zita, a kuratórium elnöke adta át.
A pályázaton szereplő valamennyi résztvevőnek köszönetünket fejezzük ki és minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM