NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 június 28. szombat
„ A szeretet az, amikor tesszük a jót.” ÖSSZEFOGÁS A GYERMEKEKÉRT Hagyományőrző rendezvény Hármashegyen Böjte Atya ferences szerzetes részvételével

Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület, a Kortárs Szalon Kulturális Alapítvány, a DMJV Gyermekvédelmi Intézménye és a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Egyházközség közösen szervezett nyári tábort a Debrecen-Hármashegy Erdei Iskolában erdélyi és nagycsere-halápi tanyai gyermek számára. A tábor záró rendezvénye is volt egyben a június 28-án, szombaton 11 órakor kezdődött családi nap, melyen több százan vettek részt.
Napindító szép élményük volt mindazoknak, akik a Zsuzsi erdei kisvonton utaztak Hármashegyre. A családi programot megtisztelte jelenlétével Böjte Atya ferences szerzetes is, akinek lélekemelő gondolatait gyerekek és felnőttek egyaránt nagy érdeklődéssel hallgatták. Jelen volt Dr. Pósán László országgyűlési képviselő is és köszöntötte mindazokat, akik hozzájárultak a tábor és a hagyományőrző rendezvény sikeres megvalósításához.  Számos hangulatos programon vehetett részt a közönség és finom, kiváló szakácsok által helyben készített hagyományos magyar ételeket kóstolhattak meg.
A programon részt vett Kaló Imre borász, aki nemcsak támogatta a rendezvényt, de megosztotta nemes gondolatait is az ott lévőkkel. A rendezvény házigazdája: Gencsi Zoltán volt.
A tábort és a rendezvényt több, mint hetvenen  támogatták, akiknek köszönetet mondtak a táborozó gyerekek és a szervezők egyaránt.
A Kézműves Alapítvány, mint egyik támogató, külön köszönetét fejezi ki az egész napos rendezvényen önzetlenül részt vevő kézműves mestereknek, akik míves portékáikkal és bemutatóikkal, a gyermekeknek tartott foglalkozásaikkal jelentősen hozzájárultak a program sikeréhez: Faragó Tiborné csipkekészítő népi iparművésznek, Fekete Imrénének és Fekete Erzsikének, szövőknek, Herpácsiné Mester Marianna szalmafonónak és férjének, Kiss Mihály szappanos mesternek, Pálné Erdős Zsuzsanna játszóház vezetőnek, Radics Zoltán mézeskalácsos mesternek, Sarkadi Gyuláné gyöngyfűző népi iparművésznek.
A családi program meghívója 2
A családi program meghívója 1
A családi program plakátja


⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM