NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 április 24. csütörtök
HELYI ÉRTÉKEKRŐL SÁRÁNDON

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája járási műhelymunka beszélgetésekkel, jó gyakorlatokkal szeretné segíteni a Helyi értéktár bizottságok megalakulását, és a már meglévők szakmai munkájának támogatását. Ezért a Helyi értéktárakkal kapcsolatban április 24-én tanácskozásra invitálták Derecske járás polgármestereit, közművelődési szakembereit és civil szervezeteit a Sárándi Közösségi Házba. A rendezvény moderátora Angyal László volt, a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodájának vezetője, aki az intézet szakmai feladatainak bemutatásával nyitotta meg a műhelybeszélgetést.
A Nemzeti Művelődési Intézet Közösségi Kezdeményezések Országos Szakmai Központjának vezetője, Jantyik Zsolt Hajdú-Bihar megye értékeiről beszélt a Hungarikum Törvény alapján. .
Sotkó Levente Attila, a Nemzeti Művelődési Intézet Szakmai Módszertani Főosztályának referense Helyben élők, helyi értékek - Hogyan gyűjtsünk és értékeljünk? címmel tartott előadást. 
„Nálunk múltja van annak, ami érték” – mondta Sápi Józsefné, a Sárándi értéktár bizottság elnöke, a helyi gyakorlat bemutatásakor. „A településen tizennégy tagú bizottság működik, amelynek tagjai szakemberek. Nyolc szakterületet osztottak fel egymás között, járják a települést, felkeresik az embereket. Egy-egy értéknek minősülő tárgyat, motívumot fel kell tárni, le kell írni, fotózni, videózni kell és felelősen dönteni arról, hogy mi az érték és mi nem az. Hiszen nem leltárt, hanem értéktárat készítünk. Az értékek tudatosításával a közízlés is javítható”.
A sárándi műhelybeszélgetés környezetéről, hangulatáról a helyi jó példa bemutatásáról a Helyi értéktár bizottság alelnöke, Gyönyörű Zsigmond  gondoskodott. 
Forrás: Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája
http://www.nmi.hu/hu/Nemzeti-Muvelodesi-Intezet-Hajdu-Bihar-Megyei-Irodaja/-Nalunk-multja-van-annak-ami-ertek-muhelymunka-beszelgetes-Sarandon ⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM