NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 január 22. szerda
DEBRECENI és KABAI HÍMZŐKÖRÖK KIÁLLÍTÁSA - Álmosdon

A Magyar Kultúra Napján, 2014. január 22-én délután 15 órától emlékezetes ünnepséget rendeztek az Álmosdi Református Egyházközség közelmúltban felújított Gyülekezeti Házában.                
Az álmosdi  születésű  Molnár Tiborné Király Zsiga díjas hímző által vezetett Debreceni Tisztaforrás hímző kör és a Kabai Kézimunka szakkör kiállítását Hubert Erzsébet etnográfus ajánlotta a zsúfolásig megtelt  gyülekezeti ház  álmosdi, debreceni és kabai illetőségű közönségének.
A gyülekezeti kórus gyönyörű énekei után az Álmosdhoz oly sok szállal kötődő Kölcsey Ferencre, a Himnusz költőjére emlékezett rendkívül érdekes előadásában Nagy Sándor József, a Kölcsey Társaság elnökségi tagja. A vendégeknek meglepetésként az Álmosdon élő Ponta Sándorné, Vásárhelyi Piroska mondta el a Kölcsey emlékére írt saját versét, amit nagy elismeréssel fogadtak a jelen lévők.
A Diószegi Béláné gondnok által szervezett emlékezetes ünnepség felemelő percei voltak azok, amikor a résztvevők együtt énekelték el a Himnuszt.
A vendéglátók figyelmessége és elismerése jeléül Buzás Árpád lelkipásztor mondott köszönetet és adott át egy Álmosd feliratú  emléktárgyat valamennyi kiállítónak. 
A szeretet vendéglátással zárult délután az emberi és kulturális értékek őrzésének követendő példája.⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM