NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2016 július 30. szombat
IX. DEBRECENI MÉZESKALÁCS FESZTIVÁL
A Déri Múzeum immár 9. alkalommal szervezi meg a nagy múltú debreceni mézeskalácsos mesterség hagyományait is bemutató két napos programot. A Déri térre ellátogatók mindkét napon részt vehetnek a mézeskaláccsal és mézzel kapcsolatos termékek bemutatóján és vásárán, továbbá számos zenekar, művészeti együttes műsorát tekinthetik meg. Tárlatvezetések a Déri Múzeumban: szombaton 16 és 18 órakor, vasárnap 15 és 17 órakor.
A rendezvény július 30-án, 14 órától MH. 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekarának hívogatójával kezdődik. Ezt követően érdekességek hangzanak el a debreceni mézeskalácsosságról Dr. Vajda Mária ny. főmuzeológus előadásában.
A Csicseri és Borsó Zenekar gyerekkoncertje és az ORT-IKI Bábszínház Perzeus királyfi csudálatos tettei előadása után, 17 órakor köszöntőt mond Komolay Szabolcs, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere és Dr. Angi János, a Déri Múzeum igazgatója. Az este során szórakoztatja a közönséget még Karakter Népzenei Együttes, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes, a Bella Banda és végül 20 órakor a Wesser Patrik és a CrocodileRock zárja a napot.
Forrás: http://www.derimuzeum.hu/mezeskalacs-fesztival

További információk a rendezvényről:
http://www.haon.hu/sziv-adja-szivnek-szivesen/3127723
http://www.dehir.hu/videogaleria/mezeskalacsok-unnepe/
http://www.dehir.hu/debrecen/a-hetvegen-mezeskalacsok-foglaljak-el-a-debreceni-deri-teret/2016/07/27/

Alább a nyitónapon készült fotók tekinthetők meg.

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM