NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2016 november 27. vasárnap
ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS ÉS KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ SÁRÁNDON
Advent első vasárnapján 18 órakor Gyönyörűné Erdei Judit szűrrátét készítő népi iparművész, a Népművészet Ifjú Mestere és tanítványai munkáiból nyílt kiállítás Sárándon a Közösségi Házban. Szántó József polgármester köszöntötte a jelenlévőket és az alkotókat, majd Dr. V. Szatmári Ibolya néprajzkutató, a Déri Múzeum ny. igazgatója nyitotta meg a kiállítást. Ezt követően Gyönyörű Zsófia és ifj. Gyönyörű Zsigmond csodálatos énekét hallgathatta a közönség.
A tisztaság, a szépség, a közösségi együttlét öröme hatotta át a közösségi ház tereit ezen az estén. A nagyvárosból idelátogató számára is felemelő érzés volt részese lenni ennek az ünnepnek. Már délután összejöttek a családok, a gyerekek és együtt készítették el maguknak a helyszínen biztosított anyagokból az adventi koszorút és közben ritkán hallható karácsonyi énekeket tanultak Gyönyörű Zsigmond vezetésével.
Azután került sor az ünnephez jól illő Szűrvirágok-Szűrrózsák című, harmóniát és szépséget árasztó kiállítás megnyitójára, majd a közösségi ház bejáratánál lévő, - a sárándi emberek által készített - hatalmas adventi koszorún meggyújtotta a polgármester az első gyertyát. Dr. V. Szatmári Ibolya itt rövid ismertetőt tartott az adventről, ennek történeti, egyházi vonatkozásairól és a közönség meghallgathatta és együtt énekelhette a közelmúltban országos elismerésben részesült Sárándi Dalárda meghatóan szép karácsonyi énekeit.
Zajos és az emberi értékekre kevésbé figyelő világunkban ilyen őszinte és felemelő együttléteket kívánhatunk advent idejére (is) mindenkinek.
 
Dr. V. Szatmári Ibolya néprajzkutató ny. múzeumigazgató kiállítás megnyitója


⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM