NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2016 március 4. péntek
XV. ORSZÁGOS TEXTILES PÁLYÁZAT ÉS KONFERENCIA BÉKÉSCSABÁN
Színvonalas és gazdag szakmai programon vehettek részt azok a kézműves alkotók és érdeklődők, akik részt vettek március 4-6-ig Békéscsabán a XV. Országos Textiles Konferencián.
A Békés Megyei Népművészeti Egyesület, a Hagyományok Háza és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége által meghirdetett pályázatra több mint 1100 alkotás érkezett, melyből 544 db egyéni, 572 db pedig csoportos pályamunka volt.
85 településről - határainkon innen és túlról - összesen 182-en pályáztak. Közülünk 129 volt az egyéni és 53 a csoportos pályázó.
Legtöbben hímzéssel, szőttessel, viselettel, nemezzel pályáztak, de adtak be csipkéket, ékszereket, és más öltözeti kiegészítőket is.
Ebben az évben is sikeresen szerepeltek a Hajdú-Bihar megyében élő alkotók és alkotóközösségek a Békéscsabai Országos Textiles Pályázaton és Konferencián:
A nappali szoba kategóriában
I. díjas lett a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégium Gyapjúszépségek Csoportja. Szakmai vezető: Galánfiné Schmidt Teréz 
Különdíjat kapott a Debreceni Gránátalma Hímző kör. Közösségvezető: Tarsoly Andorné
Viselet kategóriában egyéni II. díjat kapott Doedensné Tasnády Tímea,  Debrecen  és Kormányos Lászlóné viseletvarró népi iparművész,  Mikepércs
III. díjas lett: Dezsőné Borbély Emma szövő népi iparművész, Debrecen
különdíjat kapott: Kiss Árpádné viselet-palástvarró, Debrecen
Ugyancsak viselet kategóriában csoportos II. díjat kapott a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégium Vászonszövő Csoportja. Szakmai vezető: Galánfiné Schmidt Teréz 
 Külön elismerésben részesítették az 1. helyezést elért közösségek vezetőit. Hajdú-Bihar megyéből ezt a díjat Galánfiné Schmidt Teréz kapta meg.
Meghívó


⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM