NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2016 január 22. péntek
SZŰRVIRÁGOK – kiállítás
Sebestyénné Győrfi Anna Gránátalma-díjas és Mesterremek-díjas szűrrátét készítő népi iparművész munkáiból rendeztek kiállítást a DMK Tímárház - Kézművesek Házában.
A kiállítást a Magyar Kultúra Napján, január 22-én, 17 órakor Dr. Tar Károlyné, a Kézműves Alapítvány alapító-kurátora nyitotta meg. Köszöntőt mondott Mátrai-Nagy Andrea a Tímárház vezetője.
A megnyitón közreműködtek a Debreceni Népi Együttes táncosai.
A kiállításon egy olyan alkotó mutatkozik be, aki már több mint 30 éve folytatja a szűrrátét készítést. 
Sebestyénné Győrfi Anna rendszeresen részt vesz népművészeti és kézműves fesztiválokon, konferenciákon, népviseleti divatbemutatókon, illetve pályázatokon, ahol már számos sikert ért el.  Így pl. 2002-ben Mesterremek-díjban, 2005-ben Gránátalma-díjban részesült. 2010-ben és 2015-ben pedig az Országos Népművészeti Kiállításon Aranyoklevelet kapott munkáiért.
Többször díjazták alkotásait a „Kitesszük a szűrét!” Országos pályázaton és rendelkezik a Hortobágyi Nemzeti Termék védjeggyel is. 2006-ban, éppen 10 éve kapta meg a Népi Iparművész címet.
1998 óta a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesületnek, 2012 óta pedig a Tímárház alkotói közösségének a tagja.
Munkái már számtalan csoportos országos és regionális kiállításon szerepeltek. Így pl. az Iparművészeti Múzeumban, a Nemzeti Galériában, a Néprajzi Múzeumban, a Hagyományok Házában, illetve az ország sok más településén.
A kiállítás január 22-től március 18-ig látogatható a Tímárház nyitvatartási idejében. 
 
Dr. Tar Károlyné kiállítás megnyitója


⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM