NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2014 február 7. péntek
VÁNDORLEGÉNY - kiállítás
címmel Budapesten a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban ( Bp. Fő u. 6.) mutatják be a Hagyományok Háza szervezésében a X. Országos Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat díjazott alkotásait. A kiállításon mintegy 300db, fiatalok által készített tárgy (szőttesek, hímzések, kerámiák, fafaragások, bőr és nemez munkák, vesszőből és szalmából font tárgyak, gyöngyékszerek, viseletek, …) tekinthető meg.
A kiállítás nyitva: 2014.02.07- 03.29-ig, keddtől szombatig: 10-18 óráig.
Az 1993-ban a Kézműves Alapítvány és az Újkerti ÁMK Közösségi Háza kezdeményezésére és szervezésével indult pályázatot és a hozzá kapcsolódó rendezvényeket az elmúlt 20 évben az ország több településének (Balatonalmádi, Berettyóújfalu, Békéscsaba, Bonyhád, Budapest, Debrecen, Hatvan, Nádudvar, Székesfehérvár, Zalaegerszeg ) intézményeivel, civil szervezeteivel példás együttműködésben sikerült megvalósítani. E hagyományos nagyrendezvényt eddig minden alkalommal támogatta a szakminisztérium és jelentős segítséget nyújtottak hozzá más szervezetek és intézmények is.
A 2013-ban már tizedik alkalommal meghirdetett pályázat és a hozzá kapcsolódó programsorozatok, - kategóriánként a szakmai programok, bemutatók, kiállítások, a Debreceni Művelődési Központ által a díjazott munkákból rendezett Ifjú Kézművesek Országos Kiállítása, valamint a Vándorlegény Konferencia - immár 20 éve jelentősen hozzájárulnak a népi kézművességgel foglalkozó 11-25 éves fiatalok meg és elismertetéséhez.
A programoknak fontos szerepük van a magyar tárgyi kultúra hagyományainak átörökítésében. Késztetést adnak a kortársaknak arra, hogy természetes anyagokból hagyományos eljárással szép tárgyakat készítsenek, fejlesszék kreativitásukat.
Köszönetet és elismerést érdemelnek mindazok, akik immár 20 éve fenntartják, szervezik, támogatják ezt a pályázatot és a kapcsolódó rendezvényeket.
Külön köszönet illeti a fiatal alkotókon kívül mestereiket, tanáraikat, akik önzetlen odaadással tanítják meg nemzedékről nemzedékre a kézműves mesterségeket, tevékenységeket.
A pályázatról a Kézműves Alapítvány honlapján további információkat találhatnak.
 
⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM