NYITÓLAP

KÉZMŰVESEK

ALKOTÓKÖRÖK

PÁLYÁZATOK

TÁBOROK

KÉPZÉSEK

KIADVÁNYOK

KÉPTÁR

HASZNOS OLDALAK2015 július 20. hétfő
„ A szeretet az, amikor tesszük a jót.” TÁBOR ERDÉLYI ÉS DEBRECENI GYEREKEKNEK
A Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület az „Összefogás a gyermekekért” program keretében 2015. július 20-27-ig Debrecen-Halápon, a Farm nevű erdei iskolában 35 erdélyi (Gyergyószárhegyi gyermekotthon lakói) és 20 Debrecen - nagycsere-halápi gyermeknek szervezett tábort, illetve tartalmas, élményeket nyújtó napokat a Kortárs Szalon Kulturális Alapítvánnyal, a DMJV Gyermekvédelmi Intézményével és a Megtestesülés Plébániával együttműködve. Az egyhetes tábort ezévben is támogatta a Kézműves Alapítvány.
A tábor célja a tavalyihoz hasonlóan most is az volt, hogy a határon túli, valamint a helyi gyermekek közvetlenül megismerhessék egymást, hagyományainkat, értékeinket. Továbbá az, hogy erősödjenek a helyi fiatalok körében a határon túli magyar kapcsolatok, illetve a határon túli fiatalokban a magyar identitásuk.
Az egy hetes programban többek között szerepelt állatkerti séta, a Koppány-völgye kalandparkban ügyességtétel, élményfürdőzés, strandolás,sport- és kézműves foglalkozások, íjászkodás, rendőr és terápiás kutya bemutató,  bábelőadás, stadionlátogatás és interaktív játékok az AGORA-ban.
A Kézműves Alapítvány által szervezett kézműves foglalkozásokat  Hutkai László, Hutkai Lászlóné, és Sarjadi Gyuláné és Sarkadi Gyula tartották. A város nevezetességeit Dr. Kiss Károlyné idegenvezető, az alapítvány kurátora mutatta be a gyerekeknek.
Az összefogással és számos támogató segítségével megvalósult tábor idején a gyerekek megismerték Debrecen  érdekes és szép helyeit, tovább épültek a barátságok és maradandó, tartalmas élményekkel tértek haza.
További információ:
https://www.facebook.com/pages/Hal%C3%A1pon-A-Gyermekek%C3%A9rt-K%C3%B6zhaszn%C3%BA-Egyes%C3%BClet/263977387065533
http://halaponagyermekekert.hu/egyesulet/372/Magunkrol.html
 

⇦ VISSZA

NÉPI KÉZMŰVES ÉRTÉKTÁR

TÍMÁRHÁZ - KÉZMŰVESEK HÁZA

ORSZÁGOS IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT

KÉZMŰVES SZAKMAI TÁR

MÍVES GYŰJTEMÉNY

KURATÓRIUM

IMPRESSZUM