KEREKES CSILLA
kézi-gépi hímző
Tel: 36-70 / 207-6755

A textilmunka mindig nagyon közel állt hozzám. Szabadidőmben foltvarrással, ruhakészítéssel foglalkoztam.
Középiskolás éveimben kezdtem érdeklődni a népművészet iránt. Érettségi után a Hollós úti szakiskolában tanultam két évig a csipkeverést és a népi szabászatot. Az iskolában megszerzett általános alapok arra ösztönöztek, hogy tanulmányaimat tovább folytassam a tárgyalkotó népművészet területén. Népi játék és kismesterségek oktatója valamint gépi - kézi hímző végzettséget szereztem. Neves népi iparművészek, népművészek tanítottak: Bagdi Lajosné, Radácsi Piroska, Hutkai László.
A hagyományőrző kézi hímzés áll legközelebb hozzám. Kedves területeim a palócföldi, baranya megyei, komádi, sárközi szabadrajzú hímzések. A Velemben évente megrendezésre kerülő országos hímző táborban, rendszeresen részt veszek. Teljes kikapcsolódást, feltöltődést nyújt számomra az idősebb generációkkal való találkozás. Tapasztalataikból, tudásukból sokat merítek.
A népművészet területén megkezdett utamat szeretném folytatni, és tudásomat gazdagítani. A lakástextil készítése mellett érdekel, a népi eredetű hímzések megjelenítése - a hagyományhű színvilág megtartása mellett  - a mai kor ruházatán. Alkotásaimat zsűriztetem, és csoportos kiállításokon veszek részt. Gyakran vezetek játszóházakat és táborokat, ahol természetes anyagok felhasználására tanítom a gyerekeket. Nagy álmom a Népi Iparművész cím megszerzése.