BUKA CSABÁNÉ
Tel.: 52/431-987
Mobil:+36/30/354-2784
e-mail:hajdumara@freemail.hu

Nyugdíjas pedagógus vagyok. Család és munka mellett tanultam a csipkeverés alapjait 1988-ban, Leontesz Zoltánné Zsuzsika nénitől. 1999-től foglalkozom intenzíven a csipkeveréssel. Az országos egyesület alapító tagjaként /1988/ rendszeresen jártam továbbképzésekre, ahol elméletben és gyakorlatban is jártasságot szereztem a különböző technikákban, tájegységi csipkék megismerésében. Ezekre a továbbképzésekre most is szívesen járok. 2013- tól szakköri keretben tanítom is a csipkeverést. Nagy örömömre szolgál, hogy most is vannak lelkes asszonyok, akik szívesen tanulják ezt a szép tevékenységet és együtt örülünk egy-egy elkészült darabnak. Kutatjuk a környék régi csipkéit, csipkekészítőket keresünk fel, akik már nem aktívak, de rajzaikat, mintáikat szívesen adják tanulmányozásra, rekonstruálásra. Nekem még volt kézimunkaórám az iskolában, amit nagyon szerettük, sőt otthon is mindig kézimunkáztunk mert édesanyám tanított bennünket hímezni, kötni, horgolni, szőni. Valójában egész életemben csináltam valamiféle kézműves tevékenységet, de a csipkeverésben találtam meg azt a szellemi és fizikai összhangot ami újra és újra alkotásra sarkall. Szeretném, ha ez a gyönyörű tevékenység még nagyon sok embernek, nagyon sokáig szerezne örömöt tevékenységben, látványban, viseletben. Remélem,  lesznek követőink akik életben tartják utánunk is.